Telefon KONTAKT: +48 600 517 941
PRAWDZIWE RATY 0% - ZAKUPY MAJĄ SPRAWIAĆ RADOŚĆ!
Dobierz swój grill DOBIERZ SWÓJ GRILL
RATY 0% - DARMOWA DOSTAWA!
Facebook Youtube Instagram
Szukaj
Darmowa dostawa
ul. Jana Pawła II 139 35-319 Rzeszów
Menu Menu
Koszyk Koszyk
0
Ulubione Ulubione
0
Konto Konto

Przepis na burgera z podsmażaną cebulą

Niektórzy wolą burgery grube i soczyste, podczas gdy inni lubią mniejsze. Jedno jest jednak pewne, niezależnie od tego, po której stronie jesteś, ten przepis na pyszne burgery z podsmażaną cebulą zadowoli nawet najbardziej wybrednego smakosza burgerów! Te aromatyczne kreacje, wymyślone podczas Wielkiego Kryzysu w latach 30. XX wieku jako sposób na rozciągnięcie wołowiny, są nadal podstawą wielu knajpek z burgerami. Wgryź się w ten kawałek historii i po prostu delektuj się smakiem tego pysznego burgera!


Składniki:

500 gramów mielonej wołowiny

1 duża cebula biała lub słodka cienko pokrojona

Sól i pieprz do smaku

Topiony tłuszcz wołowy, opcjonalnie

4 bułki

1 Masło

4 plastry sera

Wykonanie:

  1. Umieść ruszt żeliwny lub żeliwną płytę w celu rozgrzania. Rozgrzej grill do temperatury między 210 a 235 ° C.
  2. Pokrój cebulę tak cienko, jak to możliwe, jeśli chcesz, aby była przezroczysta. Staraj się aby kroić jednolite plasterki. Posmaruj spód bułek masłem.
  3. Uformuj mięso w 4 luźne kulki, średniej wielkości.
  4. Dodaj trochę roztopionego tłuszczu wołowego na płytę do smażenia lub patelnię i pozwól mu się rozgrzać. Umieść mięso i dociśnij łopatką, aby burgery trochę się spłaszczyły. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Posyp dużą garścią cebuli i za pomocą łopatki mocno dociśnij kotleta, aby był ładny i cienki, wciskając cebulę w mięso. Cebulę też trochę dopraw.
  5. Kiedy mięso się przysmaży, ostrożnie odwróć je tak, aby strona z cebulą była skierowana w dół. Używając żaroodpornych rękawic, przesuń żeliwną prasę lub łopatkę nad burgery i dociskaj je. Smaż, aż cebula również się skarmelizuje, kolejne 2-3 minuty.
  6. Połóż posmarowane masłem bułki na ruszcie lub płycie do smażenia, aby się podpiekły, gdy burgery są już gotowe. Jeśli chcesz, możesz w tym czasie położyć na mięsie żółty ser.
  7. Podawaj hamburgery z frytkami lub sałatką.

Te smażone burgery z podsmażaną cebulą są aromatyczne, pyszne, szybkie i bardzo łatwe do zrobienia!

Miłego grillowania! 

Wybierz najlepsze dodatki!

Żeliwna prasa do burgerów, ryb, drobiu i sera Napoleon
89,00 PLN

Żeliwna prasa do burgerów, ryb, drobiu i sera Napoleon

Dodano do koszyka
Dodano do ulubionych
Usunięto z ulubionych
Zestaw Napoleon do wyciskania i nadziewania burgerów
119,00 PLN

Zestaw Napoleon do wyciskania i nadziewania burgerów

Dodano do koszyka
Dodano do ulubionych
Usunięto z ulubionych
Amerykański burger wołowy Angus
32,00 PLN

Amerykański burger wołowy Angus

Dodano do koszyka
Dodano do ulubionych
Usunięto z ulubionych
Australijski burger wołowy WAGYU
38,00 PLN

Australijski burger wołowy WAGYU

Dodano do koszyka
Dodano do ulubionych
Usunięto z ulubionych
Duża łopatka ze stali nierdzewnej Napoleon
119,00 PLN

Duża łopatka ze stali nierdzewnej Napoleon

Dodano do koszyka
Dodano do ulubionych
Usunięto z ulubionych
Oprogramowanie sklepu internetowego Sellingo.pl