- Sklep
- Mięso i sosy
- Wołowina konesera
W zbiorze wołowiny premium, która pochodzi z najlepszych hodowli, ma najlepszy smak i jakość, na pewno musi się znaleźć szlachetna rasa krów Wagyu. Wołowina z bydła tej rasy charakteryzuje się fantastycznymi przerostami mięsa tkanką tłuszczową - czyli tak porządanym przez prawdziwych smakoszy wołowiny marmurkiem.
W naszej ofercie znajdziecie oryginalną wołowinę Wagyu z Japoni i australijką Wagyu. Bez wątpienia, wołowina Wagyu, to najsmaczniejsza jaką jedliśmy. Ponaddto, mięso odznacza swysokim stężeniem nienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3 i omega-6. Prozdrowotne właściwości mięsa pochodzącego od wagyu związane są z wysokim stosunkiem kwasów jednonienasyconych do kwasów tłuszczowych nasyconych.
Wołowina wagyu ponadto uważana jest za idealny składnik diety niskocholesterolowej o silnych właściwościach antyoksydacyjnych. Znaczna część opasów wagyu w Japonii jest regularnie szczotkowana przy użyciu piwa lub wina ryżowego. Japońscy eksperci twierdzą, że jakość okrywy włosowej i delikatność, miękkość skóry mają bezpośredni wpływ na jakość mięsa. Najlepsza wołowina Wagyu w salonie Grilloholicy!