Telefon KONTAKT: +48 600 517 941
ZOBACZ NASZ KANAŁ NA YOUTUBE: GRILLOHOLICY!
Dobierz swój grill DOBIERZ SWÓJ GRILL
DARMOWA DOSTAWA
Facebook Youtube Instagram
Szukaj
Darmowa dostawa
ul. Jana Pawła II 139 35-319 Rzeszów
Menu Menu
Koszyk Koszyk
0
Ulubione Ulubione
0
Konto Konto

Wołowina

(18 Produktów)

Wołowina

Najwyższa jakość mięsa! Naszym głównym dostawcą jest firma Tendermeat. 

Polska, rodzinna firma handlową i produkcyjna. Dostawca mięsa premium, działający na rynku od 30 lat. Produkty dostarczane przez Tendermeat, to produkty niszowe klasy premium. Firma specjalizuje się w mięsie wołowym dlatego w ofercie można znaleźć najwyższej jakości wołowinę Wagyu z Japonii i Australii, Black Angus z USA i Argentyny, wołowinę sezonowaną oraz ekologiczną.

Kolejnym znakiem rozpoznawczym jest chłodzona jagnięcina najwyższej jakości z Anglii czy Irlandii. W ofercie firmy także szeroki wachlarz produktów mrożonych: dziczyzna polska oraz importowana, baranina, a także mięsa egzotyczne takiej jak krokodyl czy kangur. Każdy szef kuchni lub właściciel delikatesów znajdzie w ofercie unikatową propozycję dla siebie.

Rozwiń opis Zwiń opis
18 Produktów
Amerykański burger wołowy Angus
28,00 PLN

Amerykański burger wołowy Angus

Dodano do koszyka
Dodano do ulubionych
Usunięto z ulubionych
Amerykański stek Porterhouse Angus
310,00 PLN

Amerykański stek Porterhouse Angus

Dodano do koszyka
Dodano do ulubionych
Usunięto z ulubionych
Amerykański stek T-BONE Angus
229,00 PLN

Amerykański stek T-BONE Angus

Dodano do koszyka
Dodano do ulubionych
Usunięto z ulubionych
Amerykański stek z antrykotu Angus (rib-eye), klasa PRIME
560,00 PLN

Amerykański stek z antrykotu Angus (rib-eye), klasa PRIME

Dodano do koszyka
Dodano do ulubionych
Usunięto z ulubionych
Amerykański stek z polędwicy wołowej Angus (sirloin)
630,00 PLN

Amerykański stek z polędwicy wołowej Angus (sirloin)

Dodano do koszyka
Dodano do ulubionych
Usunięto z ulubionych
Amerykański stek z rostbefu (New York), klasa PRIME
240,00 PLN

Amerykański stek z rostbefu (New York), klasa PRIME

Dodano do koszyka
Dodano do ulubionych
Usunięto z ulubionych
Argentyński stek z antrykotu Angus (rib-eye)
240,00 PLN

Argentyński stek z antrykotu Angus (rib-eye)

Dodano do koszyka
Dodano do ulubionych
Usunięto z ulubionych
Australijski burger wołowy WAGYU
38,00 PLN

Australijski burger wołowy WAGYU

Dodano do koszyka
Dodano do ulubionych
Usunięto z ulubionych
Australijski stek TOMAHAWK
340,00 PLN

Australijski stek TOMAHAWK

Dodano do koszyka
Dodano do ulubionych
Usunięto z ulubionych
Australijski stek z antrykotu Wagyu (rib-eye), klasa MSA 6plus
750,00 PLN

Australijski stek z antrykotu Wagyu (rib-eye), klasa MSA 6plus

Dodano do koszyka
Dodano do ulubionych
Usunięto z ulubionych
Cała polędwica wołowa z delikatnej, polskiej wołowiny
435,00 PLN

Cała polędwica wołowa z delikatnej, polskiej wołowiny

Dodano do koszyka
Dodano do ulubionych
Usunięto z ulubionych
Cały antrykot wołowy z delikatnej, amerykańskiej wołowiny Angus
2 050,00 PLN

Cały antrykot wołowy z delikatnej, amerykańskiej wołowiny Angus

Dodano do koszyka
Dodano do ulubionych
Usunięto z ulubionych
Cały antrykot wołowy z delikatnej, argentyńskiej wołowiny Angus
585,00 PLN

Cały antrykot wołowy z delikatnej, argentyńskiej wołowiny Angus

Dodano do koszyka
Dodano do ulubionych
Usunięto z ulubionych
Cały rostbef wołowy z delikatnej argentyńskiej wołowiny Angus
790,00 PLN

Cały rostbef wołowy z delikatnej argentyńskiej wołowiny Angus

Dodano do koszyka
Dodano do ulubionych
Usunięto z ulubionych
Japoński stek z antrykotu Wagyu (rib-eye), klasa A5plus
1 300,00 PLN

Japoński stek z antrykotu Wagyu (rib-eye), klasa A5plus

Dodano do koszyka
Dodano do ulubionych
Usunięto z ulubionych
Picanha (okrywa krzyżowej) Black Angus USA
299,00 PLN

Picanha (okrywa krzyżowej) Black Angus USA

Dodano do koszyka
Dodano do ulubionych
Usunięto z ulubionych

Najwyższej jakości wołowina na grilla z całego świata

Z Grilloholicy.pl spróbujesz najlepszego mięsa na grilla z różnych zakątków świata. Sekretem idealnego steku jest nie tylko perfekcyjna obróbka z użyciem odpowiedniego sprzętu, ale też wykorzystanie najwyższej jakości wołowiny. W naszym sklepie online znajdziesz steki z rostbefu, antrykotu i polędwicy. Możesz być pewien, co do klasy i świeżości oferowanych przez nas produktów, ponieważ naszym głównym dostawcą jest polska firma Tender Meat. Działa ona na rynku od ponad 20 lat i zaufali jej najlepsi szefowie kuchni w całym kraju. Dzięki Grilloholicy.pl masz możliwość zakosztowania mięsa klasy premium i przyrządzenia smaków, które goszczą w wykwintnych restauracjach. Przenieś swoje barbecue party w nowy wymiar doznań kulinarnych z wołowiną Wagyu z Japonii, amerykańskimi stekami czy australijskimi burgerami wołowymi. W ofercie posiadamy również polędwice z polskiej hodowli o wspaniałym smaku. Zaskocz rodzinę oraz gości niezwykłymi aromatami przygotowanych produktów, które zakupisz w naszym sklepie Grilloholicy.pl.

 

Jak wybrać idealną wołowinę na grilla?

Wysokiej jakości wołowina to kluczowy element, jeśli chodzi o udane grillowanie. Dlatego warto wybierać mięso najlepszej jakości, które będzie mieć odpowiednią strukturę, ilość tłuszczu i smak. Wybór idealnej wołowiny na grilla zależy od kilku czynników, takich jak rodzaj kawałka mięsa, stopień dojrzałości, jakość mięsa oraz preferencje smakowe. Przygotowaliśmy kilka wskazówek, które pomogą Ci wybrać najlepszą wołowinę na grillowanie.

 

Świeżość mięsa

Upewnij się, że mięso jest świeże i pochodzi od zaufanego dostawcy. Wołowina powinna mieć jasny, czerwony kolor, a nie brązowy lub szary. Unikaj mięsa, które wydaje się suche, sztywne lub ma niewyraźny zapach. Świeżość jest kluczowym aspektem, który wpływa na smak i wartości odżywcze mięsa.

 

Rodzaj mięsa 

Najlepsze kawałki wołowe do grilla to takie, które są miękkie i soczyste, a jednocześnie mają wystarczającą ilość tłuszczu, aby zachować swój smak i wilgotność podczas grillowania. Najpopularniejsze kawałki wołowe do wrzucenia na ruszt to antrykot, filet, rostbef, polędwica oraz flank steak. Polędwica jest bardzo delikatna i mało tłusta, antrykot ma nieco więcej tłuszczu, co zapewnia wyjątkowe doznania smakowe, rostbef natomiast jest twardszy i posiada dużą ilość tłuszczu.

 

Marmurkowatość mięsa 

Dobrymi jakościowo kawałkami wołowiny na grilla są te, które mają odpowiednią ilość tłuszczu rozłożoną równomiernie na mięsie, czyli tzw. marmurkowatość. Tłuszcz w mięsie wpływa na smak i konsystencję mięsa. Im więcej marmurkowatości, tym mięso będzie bardziej soczyste i aromatyczne. Warto poszukać mięsa z widocznymi, ale nie zbyt grubymi pasami tłuszczu.

 

Cięcie mięsa 

Wybierz odpowiednie kawałki wołowiny do grillowania. Ważne, aby mięso było odpowiednio pokrojone i w miarę równomiernej grubości, aby równomiernie się smażyło. Najlepiej wybrać kawałki o grubości około 2-3 cm, co pozwala na równomierne upieczenie mięsa bez przesuszenia. 

 

Pochodzenie mięsa 

Hodowla wołowiny również ma wpływ na jakość mięsa. Idealna wołowina powinna pochodzić od zwierząt hodowanych w sposób naturalny, w otwartych przestrzeniach, gdzie mają dostęp do świeżej trawy, siana i wody. Hodowla powinna odbywać się z poszanowaniem dobrostanu zwierząt oraz bez stosowania sztucznych hormonów czy antybiotyków.

 

Sprawdź ofertę wysokiej jakości wołowiny na ruszt w naszym sklepie Grilloholicy.pl

Rozwiń opis Zwiń opis
Oprogramowanie sklepu internetowego Sellingo.pl