Telefon KONTAKT: +48 600 517 941
ZOBACZ NASZ KANAŁ NA YOUTUBE: GRILLOHOLICY!
Dobierz swój grill DOBIERZ SWÓJ GRILL
DARMOWA DOSTAWA
Facebook Youtube Instagram
Szukaj
Darmowa dostawa
ul. Jana Pawła II 139 35-319 Rzeszów
Menu Menu
Koszyk Koszyk
0
Ulubione Ulubione
0
Konto Konto

Przepis na mini ziemniaczki z grilla opiekane na rożnie w koszu

Pieczone, młode i malutkie ziemniaczki z grilla to przepis, który idealnie wpasowuje się w letni klimat! Są super proste w przygotowaniu i niesamowicie smaczne.


Składniki:

1 500 gr. małych ziemniaczków – najlepiej młodych

1 gałązka rozmarynu, świeżego, posiekanego

1 gałązka tymianku, świeżego, posiekanego

2 łyżki stołowe oliwy z oliwek

3 goździki1 ząbek wyciśniętego czosnku

1 łyżeczka soli

1 łyżeczka świeżo zmielonego pieprzu

1/2 soku z cytryny + skórka z cytryny

Wykonanie:

  1. Ziemniaki umyj i osusz. Następnie wymieszaj ziemniaki w całości ze świeżym posiekanym rozmarynem i tymiankiem, dodaj 1 łyżkę oliwy z oliwek, wyciśnięty czosnek, sól i pieprz. Jeśli Twoje ziemniaki są większe, to przekrój je na ćwiartki.
  2. Rozgrzej grill do temperatury około 175 – 190°C.
  3. Umieść przyprawione ziemniaki w koszu do pieczenia na rożnie obrotowym i piecz je z zamkniętą pokrywą grilla przez 40  – 45 minut, aż ziemniaki się upieką i zmiękną.
  4. Zdejmij kosz z grilla za pomocą rękawic ochronnych i wyjmij ziemniaki z koszyka. Polej łyżką oliwy z oliwek, posyp skórką z cytryny i podlej sokiem z ½ cytryny. Ponownie dopraw solą i świeżym pieprzem do smaku.Zobacz również film w wykonaniem przepisu: Wideo z wykonaniem przepisu

Miłego grillowania! 

Wybierz najlepsze dodatki!

Oprogramowanie sklepu internetowego Sellingo.pl