Telefon KONTAKT: +48 600 517 941
PRAWDZIWE RATY 0% - ZAKUPY MAJĄ SPRAWIAĆ RADOŚĆ!
Dobierz swój grill DOBIERZ SWÓJ GRILL
RATY 0% - DARMOWA DOSTAWA!
Facebook Youtube Instagram
Szukaj
Darmowa dostawa
ul. Jana Pawła II 139 35-319 Rzeszów
Menu Menu
Koszyk Koszyk
0
Ulubione Ulubione
0
Konto Konto

Przepis na pieczoną na kamieniu pizzę z warzywami!

Pyszną pizzę możesz również upiec w grillu! Jeśli jesteś fanem pizzy, ale pizza z pepperoni i serem są już dla Ciebie nudne, to dlaczego by sobie trochę nie urozmaicić?! Wyobraź sobie świeżo wypieczoną pizzę z aromatem czosnku, dodatkiem mozzarelli, mieszanką świeżych pomidorów, czerwonej cebuli i fety! Skrop dodatkowo pizzę odrobiną lub wręcz dużą ilością balsamicznej oliwy i posyp na górze bazylią, a zobaczysz i poczujesz jak ten przepis doskonale sprawdzi się jako wykwintna kolacja lub wspaniała przystawka. Aby pizza wyszła idealna, zupełnie jak w restauracji, zastosuj kamień do pizzy. 


Czas przygotowania: 30 minut

Czas przyrządzania: 20 minut

Porcja dla: 4 osób

Poziom trudności: łatwy

Składniki:

255 g/1 opakowanie pomidorków koktajlowych

2 goździki

2 ząbki czosnku, starte/wyciśnięte

½ czerwonej cebuli, pokrojonej w kostkę

1 łyżka oliwy z oliwek

1 opakowanie gotowego ciasta na pizzę

3 łyżki mąki kukurydzianej

2 łyżki stołowe oleju czosnkowego

¼ szklanki sosu pomidorowego 

½ szklanki rozdrobnionego sera mozzarella

½ szklanki pokruszonego sera feta

Sól i pieprz do smaku

Dodatki:

Posiekana bazylia do smaku

Ocet balsamiczny

Wykonanie:

Im dłużej będziesz marynować warzywa, tym lepszy będzie ich smak! Zacznij od pokrojenia pomidorków, następnie połącz je z czosnkiem i czerwoną cebulą, wymieszaj z oliwą z oliwek i dopraw do smaku. Możesz mieszankę odłożyć do lodówki lub odstawić na blat.

Nagrzej w grillu kamień do wypiekania pizzy. Uruchom palniki i ustwa wszystkie na ich maksymalną moc. Rozgrzewaj grill z kamieniem do jak najwyższej temperatury. 

W czasie, kiedy grill z kamieniem nagrzewają się, posiekaj ser i zacznij wałkować ciasto na posypanej mąką stolnicy lub blacie. Gdy grill się rozgrzeje, posyp łopatkę do pizzy i kamień do pizzy mąką kukurydzianą i ułóż rozwałkowane ciasto na kamieniu. Posmaruj ciasto olejem czosnkowym.

Wypiekaj pizzę przez kilka minut, do momentu, aż spód będzie lekko chrupiący. Następnie odwróć ciasto, rozsmaruj na nim warstwę sosu pomidorowego i posyp pokrojonym lub startym serem mozzarella. Zamknij pokrywę grilla i wypiekaj pizzę przez kolejne kilka minut, aby ser się rozpłynął. W miejscach gdzie nie ma sosu posmaruj pizzę pozostałym olejem czosnkowym. 

Na roztopiony ser dodaj świeżą mieszankę warzyw i pokruszoną fetę, następnie piecz pizzę jeszcze kilka minut, aż spod będzie chrupiący. Na koniec zdejmij pizzę z kamienia, pozostawiając kamień w grillu. Pozwól, aby kamień i grill ostygły razem. Pokrój pizzę na porcje, polej odrobiną octu balsamicznego i posyp świeżą bazylią!

Jest to bardzo ciekawy, fantazyjny i super łatwy w przyrządzeniu przepis, który z pewnością zadowoli zarówno Ciebie jak i wszystkich wegetariańskich znajomych!

Wybierz najlepsze dodatki!

Zestaw akcesoriów Napoleon dla miłośników pizzy
429,00 PLN

Zestaw akcesoriów Napoleon dla miłośników pizzy

Dodano do koszyka
Dodano do ulubionych
Usunięto z ulubionych
Piec do pizzy Napoleon
479,00 PLN

Piec do pizzy Napoleon

Dodano do koszyka
Dodano do ulubionych
Usunięto z ulubionych
Nóż Napoleon do krojenia i siekania pizzy
119,00 PLN

Nóż Napoleon do krojenia i siekania pizzy

Dodano do koszyka
Dodano do ulubionych
Usunięto z ulubionych
Łopata do pizzy ze składaną rączką Napoleon
219,00 PLN

Łopata do pizzy ze składaną rączką Napoleon

Dodano do koszyka
Dodano do ulubionych
Usunięto z ulubionych
Prostokątny kamień do wypiekania pizzy Napoleon 51 x 34 cm
259,00 PLN

Prostokątny kamień do wypiekania pizzy Napoleon 51 x 34 cm

Dodano do koszyka
Dodano do ulubionych
Usunięto z ulubionych
Oprogramowanie sklepu internetowego Sellingo.pl